The page you're viewing is for Dutch (EMEA) region.

Working with our Vertiv Sales team enables complex designs to be configured to your unique needs. If you are an organization seeking technical guidance on a large project, Vertiv can provide the support you require.

Learn More

Many customers work with a Vertiv reseller partner to buy Vertiv products for their IT applications. Partners have extensive training and experience, and are uniquely positioned to specify, sell and support entire IT and infrastructure solutions with Vertiv products.

Find a Reseller

Already know what you need? Want the convenience of online purchase and shipping? Certain categories of Vertiv products can be purchased through an online reseller.


Find an Online Reseller

Need help choosing a product? Speak with a highly qualified Vertiv Specialist who will help guide you to the solution that is right for you.



Contact a Vertiv Specialist

The page you're viewing is for Dutch (EMEA) region.

Het opbouwen van een slimmer, meer verbonden, meer veerkrachtig datacenter met datacenter-as-a-service

De veranderende markt voor datacenters beweegt richting slimmere producten die hyper-connected zijn (hint: Internet of Things (IoT)), meer prestatiegegevens opleveren en zich waarschijnlijk in edge- en modulegebaseerde datacenters zullen bevinden. Tegelijkertijd hebben veel personeelsleden van het datacenter bijna de pensioenleeftijd bereikt, wat leidt tot een "verdunning van kennis" in de branche en een hoge vraag naar vaardigheden op het gebied van datacenterbeheer. Dus hoe leidt dat tot datacentra-as-a-service? Steve Lalla, Executive Vice President van Global Services bij Vertiv, bespreekt deze onderwerpen met Dana Gardner, Principal Analyst bij Interarbor Solutions in Dana’s “Briefings Direct”-podcast over het nieuwe tijdperk van datacenter-as-a-service.

Organisaties die oplossingen op hogere niveaus in gebruik nemen door hun datacenters te moderniseren, connectiviteit te omarmen en meer data-gedreven te worden, zullen zich beter kunnen aanpassen aan de toekomst, vooral wat betreft edge computing. Steve schetst de methode Vertiv om klanten bij het garanderen van uptime en naar een voorspellende onderhoudsmentaliteit over te stappen, in plaats van break/fix (kapot/repareren).

  • Door ervoor te zorgen dat alle producten verbinding maken met een as-a-service of een zelfbedienend ecosysteem, kunnen gegevens worden bevrijd voor het voeden van het Vertiv data lake, wat meer gegevenspunten levert voor nauwkeurigere voorspellende informatie voor het leveren van diensten. Connectiviteit stelt Vertiv ook in staat om meer op afstand te doen dan persoonlijk, waardoor de verstoring voor klanten wordt verminderd.
  • Door diensten te beheren als een continuüm van zelfbediening tot as-a-service, kan Vertiv een ondersteuningsniveau bieden aangepast aan elke klantsituatie.
  • Door het beheren en bouwen van een data lake waarin alle verbonden ecosystemen worden gecombineerd en die uit miljarden rijen met gegevens bestaan, verfijnt Vertiv voortdurend het niveau van voorspellende onderhoudsinformatie. Continue analyse van deze gegevens biedt klanten een verbeterde uptime, betere doorlopende prestaties en, na verloop van tijd, het verfijnen van de afstemming van hun apparatuur.

“Connectiviteit is een superbelangrijke trend. Het stelt ons in staat om meer dingen op afstand te doen ten opzichte van altijd dingen in persoon te moeten doen, waardoor wij als leverancier van diensten onze klanten veel minder hoeven te storen. Het zorgt ervoor dat ze betere uptime, betere prestaties en zelfs na verloop van tijd beter afgestelde apparatuur hebben.”

– Steve Lalla

Steve ging Vertiv LIFE™ Services gebruiken als voorbeeld van de voordelen van datacenter-as-a-service. LIFE Services stelt klanten in staat Vertiv te gebruiken voor externe bewaking, beheer op afstand en analyses en preventieve zorg van hun netwerken. LIFE Services, met de juiste data die uit de verbonden producten stroomt, stelt Vertiv-personeel in staat de werklast van de klant weg te nemen en een oplossing te leveren. Wanneer klanten met Vertiv werken om hun data in het data lake te plaatsen, kan Vertiv hen helpen om beter te voorspellen hoe verschillende elementen van hun ecosysteem zullen presteren. Doorlopende gegevensanalyse door Vertiv helpt hen beter te begrijpen wanneer ze just-in-time service en onderhoud nodig hebben ten opzichte van break/fix-diensten en ondersteuning.

Bij het bespreken van de impact op totale eigendomskosten (TCO) van datacenter-as-a-service, heeft Steve het volgende uiteengezet:

  1. Door een voorspellende vorm van onderhoud te gebruiken, kunnen klanten een veel hoger vast tarief hebben, wat betekent dat de onderhoudstechnologie niet meer dan één keer het systeem hoeft uit te schakelen, wat leidt tot een betere uptime.
  2. Via gegevensanalyse heeft Vertiv een betere kennis verworven van de tijd die nodig is om het netwerk te repareren. Door de service de eerste keer nauwkeurig uit te voeren zoals nodig is, heeft de klant minimale verstoring.
  3. Tot slot, het belangrijkste, is dat Vertiv begint met het meten van onderhoudvermijding of onderhoudvereenvoudiging, wat de mogelijkheid biedt om problemen te voorspellen en ze te herstellen voordat ze escaleren, in welk geval uitgebreidere diensten of ondersteuning nodig zou zijn.

Dit zijn allemaal voordelen van het hebben van een slimmer datacenter dat meer verbonden is, en van het bevrijden, consumeren en gebruiken van data om betere beslissingen te nemen.

Bovendien hebben niet alle klanten de volledige ondersteuning nodig van datacenter-as-a-service. Sommige klanten voeren zelf het meeste onderhoud uit, maar waarderen de data die Vertiv kan bieden om hen te helpen bij het onderhouden en optimaliseren van hun infrastructuur. Datacenter-as-a-service is aanpasbaar voor elke organisatie, wie en waar u ook bent op het gebied van complexiteit, volwassenheid en competentie.

Dana en Steve sluiten de podcast af door de toekomst te bespreken van slimmere, verbonden producten die meer analyseerbare data bieden, waardoor we meer intelligente en veerkrachtige datacenterinfrastructuur kunnen ontwikkelen.

Tot slot voorspelt Steve:

“Als industrie, en zeker bij Vertiv, zijn de eerste reparaties, het vermijden van onderhoud en de tijd voor reparatie allemaal veel beter, wat één eenvoudig ding voor onze klanten betekent. Ze zullen meer efficiënte en beter afgestemde datacenters hebben. Ze zullen kunnen werken met betere uptime. Al die dingen zullen leiden tot goede resultaten voor hen — en voor ons.”

Om naar het hele gesprek te luisteren, ga naar de podcast van Dana Gardner op BriefingsDirect.com.

Abonneer uzelf op ons blog om op de hoogte te blijven van de laatste trends, technologieën en nieuws.

Gerelateerde artikelen

PARTNERS
Overzicht
Partner-login

Taal & locatie