The page you're viewing is for Polish (EMEA) region.

The page you're viewing is for Polish (EMEA) region.

Polityka prywatności

Data wejścia w życie: piątek, 18 maja 2018

Przed skorzystaniem z naszych stron internetowych, powiadomień e-mail, aplikacji mobilnych, aplikacji społecznościowych, widżetów i innych naszych usług internetowych ("Usługi") należy zapoznac sie dokładnie z niniejszym oświadczeniem o ochronie danych osobowych ("Oświadczenie o ochronie danych osobowych"). Pomoże ono zrozumieć, jakie dane zbieramy, w jaki sposób je wykorzystujemy i udostępniamy, a także jakie masz opcje wyboru w odniesieniu do tych danych.

Zobowiązanie Vertiv Group Corporation w związku z GDPR

Ogólne rozporządzenie o ochronie danych (GDPR) to zbliżające się rozporządzenie Unii Europejskiej, które zaczyna obowiązywać 25 maja 2018 r. Jego celem jest harmonizacja przepisów w zakresie ochrony danych w całej Europie oraz ochrona danych osobowych obywateli UE. GDPR wprowadza duże fundamentalne prawa dla osób fizycznych, mające na celu ochronę ich danych osobowych. Ciężko pracujemy nad przygotowaniem się do tego Ogólnego rozporządzenia o ochronie danych UE. Bezpieczeństwo informacji użytkowników to w Vertiv jedna ze spraw bezwzględnie najważniejszych. Jesteśmy zobowiązani do przestrzegania tego nowego ustawodawstwa. Jeśli masz swoją siedzibę na terenie UE, zapoznaj się z Oświadczeniem o ochronie danych osobowych Vertiv w związku z GDPR (zgodnie z art. 13 Rozporządzenia 679/2016 UE), dostępnym pod adresem https://www.vertivco.com/gdpr-privacy-statement/

Informacje o firmie

Vertiv Group Corporation projektuje, tworzy i udostępnia infrastrukturę o znaczeniu krytycznym dla kluczowych systemów i aplikacji w centrach danych, sieciach komunikacyjnych oraz w placówkach handlowych i zakładach przemysłowych. Firma Vertiv, wcześniej znana jako Emerson Network Power, oferuje wsparcie rozwijających się rynków technologii mobilnych i chmurowych dzięki szerokiej gamie systemów do zarządzania energią, systemów klimatyzacji precyzyjnej oraz rozwiązań do zarządzania infrastrukturą. Portfolio firmy Vertiv obejmuje rozwiązania takich marek jak Chloride®, Geist™, Liebert®, NetSure™ i Trellis™. Główna siedziba firmy Vertiv znajduje się pod adresem 1050 Dearborn Drive, Columbus, OH 43085, Stany Zjednoczone.

Charakterystyka ogólna

Niniejsze Oświadczenie o ochronie danych osobowych opisuje, jak Vertiv Group Corporation oraz jej spółki zależne i stowarzyszone, o których mowa w niniejszym Oświadczeniu o ochronie danych osobowych ("Vertiv", "my", "nas", "nasz"), mogą zbierać, wykorzystywać i dzielić się informacjami o tobie ("Dane osobowe") oraz jakie opcje dotyczące prywatności możesz wybrać podczas korzystania z naszych Usług.

Usługi firmy Vertiv i jej spółek zależnych i stowarzyszonych są ich własnością i są obsługiwane i świadczone przez te firmy zależne i stowarzyszone. Niniejsze Oświadczenie o ochronie danych osobowych dotyczy WYŁĄCZNIE korzystania z Usług firmy Vertiv, które są powiązane z niniejszym Oświadczeniem o ochronie danych osobowych. Inne Usługi Vertiv mogą być powiązane z innymi oświadczeniami lub w inny sposób oferować własne, oddzielne oświadczenia o ochronie danych osobowych.

Nasze procedury dotyczące danych osobowych mogą różnić się w zależności od kraju, w którym działamy, ponieważ muszą być one zgodne z lokalnymi procedurami i wymogami prawnymi.

Korzystając z Usług, akceptujesz i zgadzasz się na procedury opisane w niniejszym Oświadczeniu o ochronie danych osobowych.

Zbieranie i wykorzystywanie informacji

Kiedy korzystasz z naszych Usług, możemy zbierać Twoje dane osobowe, jeśli zdecydujesz się je podać, w tym bez ograniczeń:

Twoje nazwisko, adres e-mail, nazwę użytkownika, numer telefonu, firmę i adres, ("Informacje kontaktowe");

Twój numer karty kredytowej, adres rozliczeniowy, adres wysyłki, kod bezpieczeństwa i inne szczegóły płatności i weryfikacji ("Informacje o płatności");

Twoje stanowisko, wynagrodzenie i status zatrudnienia;

Przeglądane przez Ciebie strony i produkty, elementy dodawane do koszyka, Twoje kliknięcia na reklamy, e-maile od nas, które zostały otwarte, typ przeglądarki, system operacyjny ("OS"), protokół internetowy ("IP") i informacje o urządzeniu (łącznie, "Informacje analityczne");

Publicznie dostępne informacje o tobie z innych źródeł, takich jak usługa pocztowa służąca do weryfikacji adresu wysyłki;

System operacyjny na Twoim urządzeniu mobilnym, identyfikator urządzenia mobilnego wbudowany przez nas lub inne powszechnie używane identyfikatory urządzeń przenośnych.

Możemy zbierać dane osobowe lub dane użytkowania od osób trzecich, w tym między innymi:

Twój adres e-mail i inne zebrane dane osobowe mogą być przekazywane firmie Vertiv przez stronę trzecią, jeśli poprosisz firmę Vertiv o skontaktowanie się z Tobą poprzez taką stronę trzecią;

Twoje dane osobowe mogą zostać przekazane firmie Vertiv, jeśli zdecydujesz się na używanie aplikacji lub funkcjonalności udostępnianych przez stronę trzecią, takich jak czat na żywo, profile w mediach społecznościowych lub podobne aplikacje czy funkcjonalności na stronie internetowej strony trzeciej;

Dodatkowe dane osobowe mogą zostać przekazane firmie Vertiv przez strony trzecie, abyśmy mogli je dodać do danych osobowych, które zbieramy, kiedy korzystasz z naszych Usług. Ma to na celu zwiększenie naszej jakości obsługi, ukierunkowanie dostarczanych Ci treści i oferowanie możliwości zakupu produktów lub usług, które naszym zdaniem mogą być dla Ciebie interesujące na podstawie zgromadzonych przez nas informacji.

Będziemy stosować warunki naszego Oświadczenia o ochronie danych osobowych do wszelkich danych osobowych otrzymanych od osób trzecich, chyba że otrzymasz od nas inną informację. Firma Vertiv nie jest odpowiedzialna za rozpowszechnianie Twoich danych osobowych przez te strony trzecie.

Możemy wykorzystać informacje o Tobie do następujących celów:

Obsługa Klienta: Możemy wykorzystać Twoje Informacje kontaktowe do otrzymywania i odpowiadania na pytania dotyczące produktów, usług lub gwarancji oraz do komunikowania się z Tobą w sprawie konkursów, ankiet lub loterii. Aby odpowiedzieć na Twoje pytania, możemy też poprosić o branżę i/lub nazwę i adres dystrybutora, który sprzedał Ci nasz produkt.

Rejestracja na stronie: Kiedy tworzysz konto poprzez którąkolwiek z naszych Usług, możemy wykorzystać Twoje Informacje kontaktowe, aby zapewnić Ci bardziej spersonalizowaną obsługę użytkownika.

Analizowanie danych: Kiedy korzystasz z naszych Usług, automatycznie gromadzimy i wykorzystujemy Informacje analityczne, w celu nieustannego poprawiania jakości naszych usług i dopasowania działań marketingowych i reklamowych do Ciebie.

Marketing: Możemy wykorzystywać Twoje dane osobowe, aby określić, jakie produkty mogą Cię zainteresować, aby udostępniać Ci informacje marketingowe (o ile ta opcja nie została przez Ciebie wyłączona) i aby prowadzić badania rynku. Do celów marketingowych możemy również wykorzystywać informacje o branży, w której działasz oraz informacje o posiadanych przez ciebie produktach i usługach Vertiv, a także informacje nt. Twoich doświadczeń z naszymi produktami oraz treści generowane przez użytkowników.

Usługi lokalizacyjne: Możemy wykorzystać Twoją obecną lokalizację, podany adres i/lub kod pocztowy, aby udostępnić Ci lokalizację sprzedawcy naszych produktów lub inne odpowiednie informacje.

Możemy również wykorzystywać Twoje dane osobowe w inny sposób, który jest zgodny z wyżej opisanymi celami oraz aby inaczej administrować naszymi witrynami internetowymi i świadczyć usługi dla Ciebie.

Informacja dla osób ubiegających się o zatrudnienie

Niektóre podstrony naszych stron internetowych oferują osobom zainteresowanym pracą dla firmy Vertiv lub dla jednej z jej spółek zależnych lub firm stowarzyszonych możliwość uzyskania informacji na temat zatrudnienia w firmie Vertiv, jej oddziałach i/lub firmach zależnych. Aby ubiegać się o wolne stanowiska pracy korzystając z naszej witryny internetowej, musisz utworzyć profil zatrudnienia za pośrednictwem naszej strony internetowej, na który składają się informacje, o które poprosi Vertiv, a także, informacje, które możesz podać dobrowolnie, aby starać się o zatrudnienie ("Informacje osoby ubiegającej się o zatrudnienie").

Zanim utworzysz profil zatrudnienia, musisz potwierdzić, że zgadzasz się na warunki ochrony danych osobowych dotyczące przekazywania Twoich informacji firmie Vertiv w celach uzyskania zatrudnienia. Warunki, na które zgadzasz się, aby utworzyć profil zatrudnienia, będą dotyczyły wykorzystania przez firmę Vertiv informacji podanych przez Ciebie w celu ubiegania się o zatrudnienie. Firma Vertiv wykorzystuje Informacje osoby ubiegającej się o zatrudnienie do ewaluacji i zaoferowania zatrudnienia, a także w komunikacji dotyczącej procesu rekrutacyjnego.

Zabezpieczenia

Zapewniamy odpowiednie środki techniczne i organizacyjne mające na celu ochronę Twoich danych osobowych, w tym dopilnowanie by usługodawcy zewnętrzni lub partnerzy, którzy uzyskują dostęp do danych osobowych lub je przetwarzają w naszym imieniu, zapewniali takie zabezpieczenia. Jednakże żadna metoda internetowego przesyłu danych lub elektronicznego przechowywania danych nie jest w 100% bezpieczna czy wolna od błędów, więc nie można zagwarantować absolutnego bezpieczeństwa. Musisz się zabezpieczać przed nieautoryzowanym dostępem do Twojego hasła i komputera, i wylogować się zawsze po zakończeniu korzystania z cudzego lub ogólnie dostępnego komputera. Jeśli masz powody, aby sądzić, że Twoja interakcja z nami nie jest już bezpieczna (np. jeśli uważasz, że bezpieczeństwo jakiegokolwiek konta, które masz u nas, zostało naruszone), prosimy o niezwłoczne powiadomienie nas za pośrednictwem poczty elektronicznej pod adresem contact@VertivCo.com.

Jeśli posiadasz hasło podane przez nas lub wybrane samodzielnie przez Ciebie, umożliwiające dostęp do określonych części naszych stron internetowych, jesteś odpowiedzialny za zachowanie tego hasła w tajemnicy. Nie powinieneś nikomu udostępniać swojego hasła.

Pliki cookie

Używamy plików cookie, małych plików tekstowych wysyłanych do Twego urządzenia, a także podobnych technologii (np. technologii znaczników internetowych, sygnałów sieciowych i wbudowanych skryptów), aby zapewnić lepszą, bardziej spersonalizowaną obsługę użytkowników. Technologie te są wykorzystywane do:

Ułatwienia użytkownikowi korzystania z serwisu (np. przetrzymywanie wybranych pozycji w koszyku do następnych odwiedzin);

Zapamiętywania preferencji użytkownika (np. język przeglądania, informacje dotyczące logowania);

Pomóż nam zrozumieć i ulepszyć sposób korzystania użytkowników z naszej witryny, uwzględniając informacje o stronach i produktach, które są najczęściej przeglądane.

Sekcja opcje/ustawienia większości przeglądarek internetowych informuje o sposobie zarządzania plikami cookies i innymi technologiami, które mogą być przesyłane do urządzenia, w tym o sposobie wyłączania takich technologii. W ustawieniach przeglądarki możesz wyłączyć nasze pliki cookies lub wszystkie pliki cookies. Na początku każdej z wizyt na naszych stronach internetowych strona umożliwia również wyłączenie wszystkich plików cookies, które nie są niezbędne podczas odwiedzania stron internetowych Vertiv. Należy pamiętać, że wyłączenie plików cookies za pomocą dowolnej z tych metod może mieć wpływ na wiele funkcji naszego serwisu.

Zezwalamy także firmom zewnętrznym na umieszczanie plików cookies w twoim urządzeniu podczas korzystania z Usług po to, abyśmy mogli:

Lepiej zrozumieć i ulepszyć sposób korzystania użytkowników z naszych stron internetowych, uwzględniając informacje o stronach i produktach, które są najczęściej przeglądane;

Efektywniej promować nasze produkty i usługi oraz reklamować inne produkty i usługi, które mogą Cię zainteresować;

Uzyskać informacje zwrotne dotyczące naszych produktów i usług;

Umożliwić Ci uczestnictwo w naszych aktywnościach w mediach społecznościowych (np. poprzez kliknięcie przycisku "Lubię to" w naszej witrynie).

Wykorzystywanie plików cookies innych firm nie jest objęte naszym Oświadczeniem o ochronie danych osobowych. Nie mamy dostępu do tych plików ani nie możemy ich kontrolować. Jeśli nadal będziesz korzystać z naszych stron internetowych, założymy, że zgadzasz się na korzystanie z tych plików cookies. Możesz skorzystać z zamieszczonych poniżej linków do firm zewnętrznych, aby zrezygnować z prowadzonego przez nie śledzenia i dowiedzieć się więcej o ich procedurach ochrony danych osobowych. Nie jesteśmy jednak w stanie kontrolować miejsca przechowywania instrukcji i informacji podawanych przez firmy zewnętrzne wymienione poniżej, dlatego też, jeśli linki ten nie są już aktualne, może być konieczne samodzielne zlokalizowanie określonych instrukcji i informacji na temat danej firmy zewnętrznej.

Chociaż nie wszystkie pliki cookies i podobne stosowane przez nas technologie są niezbędne, aby korzystać z Usług, to całkowite wyłączenie tych technologii może uniemożliwić prawidłowe działanie Usług i zdezaktywować funkcje, które pozwalają Ci w pełni wykorzystać Usługi, jakie oferujemy.

Informacje udostępniane stronom trzecim

Dane osobowe udostępniamy firmom, organizacjom i osobom spoza firmy Vertiv, tylko w taki sposób, jak opisano poniżej.

Partnerzy i osoby trzecie. Możemy udostępniać Twoje dane osobowe partnerom firmy Vertiv i innym firmom na całym świecie, w tym naszym niezrzeszonym dystrybutorom, producentom i dostawcom, tak aby te firmy mogły się z Tobą skontaktować, przedstawiając swoje produkty, usługi lub inne oferty, które mogą Cię zainteresować. Wchodząc na nasze strony internetowe, rejestrując się by założyć konto lub uzyskać od nas usługę lub w inny sposób podając swoje dane osobowe, zgadzasz się na przekazanie Twoich danych osobowych firmom na całym świecie, zgodnie z niniejszym Oświadczeniem o ochronie danych osobowych. Aby zrezygnować z udostępniania twoich danych, napisz do nas na adres contacts@VertivCo.com. Niniejsze Oświadczenie o ochronie danych osobowych nie obejmuje stron internetowych innych firm i wszystkich innych stron internetowych, które nie są powiązane z niniejszym Oświadczeniem o ochronie danych osobowych.

Dostawcy usług. Możemy udostępniać Twoje dane osobowe firmom stowarzyszonym i niestowarzyszonym, które wykonują w naszym imieniu zadania związane z prowadzoną przez nas działalnością. Zadania takie obejmują przetwarzanie płatności, realizowanie zamówień, dostarczanie paczek, usługi lokalizacyjne, analizowanie danych o użytkowaniu strony internetowej lub aplikacji mobilnych, obsługa klienta, przesyłanie poczty elektronicznej i przesyłek pocztowych, organizacja konkursów/ankiet/loterii, usługi marketingowe, social commerce i usługi mediowe (np. Facebook, oceny, recenzje, fora) oraz obliczanie, zarządzanie i raportowanie podatku od sprzedaży. Dostawcy usług zewnętrznych otrzymują Twoje dane osobowe dla potrzeb zrealizowania swego zadania, wraz z zaleceniem, aby nie wykorzystywać Twoich danych osobowych do innych celów.

Zgodnie z wymogami prawa. Będziemy wykorzystywać i udostępniać Twoje dane osobowe w miarę potrzeb lub stosownie do okoliczności, w tym bez ograniczeń:

Zgodnie z obowiązującym prawem, w tym z przepisami spoza Twego kraju zamieszkania, aby przestrzegać procedur prawnych i w odpowiedzi na żądania władz publicznych i rządowych, w tym władz spoza Twojego kraju zamieszkania;

Aby wyegzekwować przestrzeganie naszych warunków i postanowień, łącznie z dochodzeniami w sprawie ich potencjalnego naruszenia;

Aby wykryć, zapobiec lub w inny sposób zwalczać oszustwa, naruszenie bezpieczeństwa lub problemy techniczne;

Aby chronić naszą działalność lub działalność naszych firm stowarzyszonych; aby chronić prawa, prywatność, bezpieczeństwo lub mienie nasze, i/lub naszych firm stowarzyszonych, Twoje lub innych osób; a także aby umożliwić nam znalezienie dostępnych środków zaradczych lub ograniczyć szkody, których możemy doznać.

Przenoszenie własności przedsiębiorstwa. Ponieważ ciągle rozwijamy naszą firmę, możemy sprzedawać lub kupować marki, sklepy, spółki stowarzyszone lub jednostki biznesowe. Możemy udostępniać i/lub przekazywać Twoje dane osobowe stronom trzecim w takich transakcjach (które obejmują każdą reorganizację, fuzję, sprzedaż, utworzenie spółki joint venture, cesję, przeniesienie lub zbycie całej lub części naszej działalności, naszych marek, spółek zależnych, stowarzyszonych lub innych aktywów). Informacje o klientach generalnie należą do przekazywanych aktywów biznesowych, ale podlegają wcześniej opublikowanym i obowiązującym oświadczeniom o ochronie danych osobowych.

Na podstawie Twojej zgody. Możemy udostępniać lub ujawniać Twoje dane osobowe na Twoje zlecenie. Możemy udostępniać zgromadzone dane, które zostały przekształcone w dane anonimowe (tak, by nie można było Cię zidentyfikować) stronom trzecim - takim jak wydawcy, reklamodawcy lub powiązane witryny - i możemy udostępnić te dane publicznie. Możemy na przykład publicznie udostępniać informacje pokazujące trendy generalnego używania naszych usług lub produktów.

Fora publiczne

Nasze witryny mogą oferować publicznie dostępne blogi, tablice ogłoszeń lub fora użytkowników. Musisz pamiętać, że wszelkie informacje, które podajesz w tych obszarach, mogą być czytane, zbierane i wykorzystywane przez osoby, które mają do nich dostęp. Możesz poprosić o usunięcie Twoich danych osobowych z naszego bloga, z tablicy ogłoszeń czy z forum dyskusyjnego, kontaktując się z nami pod adresem Contact@VertivCo.com. Dołożymy wszelkich uzasadnionych ekonomicznie starań, aby usunąć Twoje dane osobowe z podanego bloga, forum dyskusyjnego czy tablicy ogłoszeń. Jeśli nie będziemy mogli usunąć Twoich danych osobowych, powiadomimy Cię i podamy powód, dla którego nie możemy podjąć takiego działania.

Linki do serwisów społecznościowych i stron internetowych niezależnych firm

Nasze usługi mogą zawierać linki do serwisów społecznościowych oraz innych stron internetowych i aplikacji mobilnych obsługiwanych i kontrolowanych przez strony trzecie. Pomimo, że staramy się umieszczać jedynie linki do stron, które mają równie wysokie standardy i poszanowanie dla ochrony danych osobowych jak my, to jednak nie możemy ponosić odpowiedzialności za zawartość tych stron lub ich praktyki w zakresie ochrony prywatności. O ile nie podano inaczej, wszelkie dane osobowe podawane na stronie internetowej firm trzecich zostaną zebrane przez tę stronę, a nie przez nas i będą podlegać polityce prywatności (jeśli taka istnieje) strony trzeciej, a nie niniejszemu Oświadczeniu o ochronie danych osobowych. W takiej sytuacji nie będziemy mieć żadnej kontroli nad użytkowaniem Twoich danych osobowych przez tę firmę i nie będziemy ponosić odpowiedzialności za to, w jaki sposób są one użytkowane.

Uzyskiwanie dostępu do Usług poza Stanami Zjednoczonymi

Dane osobowe gromadzone za pośrednictwem Usług mogą być przechowywane na serwerach w Stanach Zjednoczonych lub w krajach poza Stanami Zjednoczonymi. Korzystając z naszych Usług, wyrażasz zgodę na zbieranie, używanie i ujawnianie Twoich danych zgodnie z opisem w niniejszym Oświadczeniu o ochronie danych osobowych, w tym na przekazanie Twoich danych do firmy Vertiv w Stanach Zjednoczonych i innych krajach, w których działają firma Vertiv i jej spółki zależne i stowarzyszone. Możesz wycofać swoją zgodę w dowolnym momencie, kontaktując się z nami pod adresem Contact@VertivCo.com. Nie będzie to miało wpływu na wcześniejsze użycie i ujawnianie danych, chyba że wymagają tego obowiązujące przepisy, a my w dalszym ciągu możemy przetwarzać Twoje dane osobowe zgodnie z naszymi ustawowymi obowiązkami oraz wewnętrznymi zasadami i procedurami.

Twoje wybory

Jeśli utworzyłeś konto online w firmie Vertiv lub w jednej z jej spółek lub firm zależnych i chcesz zaktualizować informacje podane na koncie online, możesz uzyskać dostęp do swojego konta w tej witrynie, aby wyświetlić podane informacje i wprowadzić do nich zmiany lub poprawki. Jeśli nie chcesz otrzymywać informacji marketingowych ani innych wiadomości, skorzystaj z metody anulowania subskrypcji podanej w naszej wiadomości. Twoje dane osobowe zachowamy tak długo, jak będzie to konieczne do osiągnięcia celów wskazanych w niniejszym Oświadczeniu o ochronie danych osobowych, chyba że dłuższy czas będzie konieczny lub przewidziany przez prawo.

Dzieci

Zgodnie z amerykańską ustawą o ochronie prywatności i sposobie zbierania danych osobowych dzieci (Children's Online Privacy Protection Act), tytułem 15 Kodeksu Stanów Zjednoczonych, §§ 6501-06 i amerykańskimi przepisami federalnymi dotyczącymi praktyk handlowych (16 CFR), §§ 312.1-312.12, nasza strona internetowa nie zezwala, aby dzieci w wieku poniżej 13 lat były użytkownikami, i nie zbieramy celowo informacji dotyczących dzieci. Jeśli korzystasz z naszej witryny oznacza to, że​ masz 13 lat lub więcej.

Kontakt z nami

W razie jakichkolwiek pytań dotyczących niniejszego Oświadczenia o ochronie danych osobowych, napisz do nas list na adres: Vertiv Co., Attn: Website Inquiries, 1050 Dearborn Drive, Columbus, OH 43085, lub wyślij e-mail na adres Contact@VertivCo.com.

Zmiany

Możemy od czasu do czasu aktualizować niniejsze Oświadczenie o ochronie danych osobowych. "Data wejścia w życie" podana na górze tej strony informuje, kiedy niniejsze Oświadczenie o ochronie danych osobowych zostało zaktualizowane. O ile nie zaznaczono inaczej, wszelkie zmiany wprowadzone w tym Oświadczeniu o ochronie danych osobowych będą obowiązywać natychmiast po ich opublikowaniu na tej stronie. Jeśli po wprowadzeniu przez nas zmian do niniejszego Oświadczenia o ochronie danych osobowych nadal korzystasz z naszych Usług, oznacza to, że zgadzasz się na praktyki opisane w zmienionym Oświadczeniu o ochronie danych osobowych. O ile nie zaznaczono inaczej, niniejsze Oświadczenie o ochronie danych osobowych dotyczy wszystkich posiadanych przez nas informacji o Tobie i Twoim koncie.




Język i lokalizacja