The page you're viewing is for Turkish (EMEA) region.

Bir Vertiv üreticisinin temsilcisiyle çalışmak, karmaşık tasarımların benzersiz ihtiyaçlarınıza göre yapılandırılmasını sağlar. Büyük bir projede teknik rehberlik isteyen bir kuruluşsanız, Vertiv ihtiyacınız olan desteği sağlayabilir.

Daha Fazla Bilgi

Birçok müşteri, BT uygulamaları için Vertiv ürünlerini satın almak üzere bir Vertiv bayi iş ortağıyla birlikte çalışır. İş ortakları kapsamlı eğitim ve deneyime sahiptir ve Vertiv ürünleriyle tüm IT ve altyapı çözümlerini belirlemek, satmak ve desteklemek için benzersiz bir konuma sahiptir.

Bir Bayi Bulun

Neye ihtiyacınız olduğunu zaten biliyor musunuz? Online satın alma ve gönderim kolaylığı mı istiyorsunuz? Belirli kategorilerden Vertiv ürünleri online bir bayi aracılığıyla satın alınabilir.


Online Bayi Bulun

Ürün seçiminde yardıma mı ihtiyacınız var? Sizin için doğru olan çözüme ulaşmanıza yardımcı olacak son derece kalifiye bir Vertiv Uzmanı ile konuşun.



Bir Vertiv Uzmanı ile İletişime Geçin

The page you're viewing is for Turkish (EMEA) region.

Okunması Gereken Araştırma:
Dijital Dayanıklılıkta Rope-a-Dope Stratejisi

Devam eden blog serisindeki bu son makalede, dijital dayanıklılık stratejisinin geliştirilmesinin olası nakavt darbelerini nasıl azaltabileceği ele alınmaktadır.

Dayanıklılığın sözlük tanımı: ‘zorluklardan hızla kurtulma kapasitesi; tokluk’.

Gerçek hayattan dayanıklılık örnekleri vermek gerektiğinde, muhtemelen ön saflardaki sağlık çalışanları, öğretmenler veya pandemi sırasında hayati hizmetler sağlamış diğer kişilerden başkalarına bakmamalıyız.

Pandemi öncesi olsaydı, daha bariz bir dayanıklılık örneğine yönelebilirdik: belki de bir boksöre. Ve bir noktayı göstermek için bir boksör arıyorsanız, Muhammed Ali'den daha iyi bir örnek yoktur.

Ali'nin en ünlü karşılaşmalarından biri, 1974'te Zaire'de (şu anki adıyla Demokratik Kongo Cumhuriyeti) ‘Rumble in the Jungle’ olarak anılan dövüşüydü. Bazılarının ‘20. Yüzyılın tartışmasız en büyük spor etkinliği’ olarak adlandırdığı bu etkinlikte 32 yaşındaki Ali, kendisinden daha genç ve daha güçlü bir dünya şampiyonu olan 25 yaşındaki George Foreman'a karşı mücadele etti. Şöhretine ve deneyimine rağmen Ali, maça 4-1 avantajsız durumda başlayan taraftı.

Kelebek Gibi Uçmak

Anlatılanlara göre, dövüşe hazırlık esnasında Ali, kendisinden daha yavaş ama daha güçlü Foreman’in etrafında ‘dans etmek’ için ünlü “kelebek gibi uçup, arı gibi sokma” yeteneğini kullanacağına dair kanıyı güçlendirdi. Ama o gün gerçeklik oldukça farklıydı. Ali, Foreman’in saldırılarını savuşturmak yerine, görünürde kendisini köşeye sıkıştırmasına izin verdi. Sadece bu da değil, aynı zamanda çoğunlukla iplere yaslandı ve vücudunu saldı, ama aynı zamanda halatlar da darbeleri emdi. Sonuç mu? Nihayetinde Foreman yoruldu ve Ali dövüşü kazandı. Bilinen şekliyle "rope-a-dope" stratejisi, sonuca götüren bir strateji olduğunu kanıtlamıştır.

Buradaki bariz ders, dayanıklılığın yalnızca darbeyi bastırmakla değil, bundan kaçınmak için uyum sağlamakla ilgili olduğudur. Ali, her zamanki taktikleriyle kazanamayacağını biliyordu, bu nedenle zor koşullara adapte oldu, yani Foreman’in gücü ve gençliğine. Sektör analisti IDC'nin yeni araştırmalarına göre, tam olarak bu tür bir çeviklik ve değişme yeteneği, şirketler pandemiye yanıt vermeye devam ederken kritik bir öneme sahip olduğunu kanıtlamaktadır.

Dijital Dayanıklılık

Dijital Dayanıklılık Endeksi, dijital dönüşümün şirketleri nasıl daha üretken hale getirdiğini değil, aynı zamanda ‘uçucu, kararsız, karmaşık ve belirsiz (VUCA) bir ortam’ karşısında nasıl daha dirençli olduğunu da ölçer. IDC, bir blog yazısında (tam araştırmaya yalnızca IDC müşterileri erişebilir), BT dayanıklılığına yönelik çok sayıda pandemi öncesi yaklaşımın büyük ölçüde şirketleri aksaklığa karşı koruyamadığını ve onları hızlı bir şekilde yenilerini benimsemeye zorladığını ileri sürmektedir.

<IDC, “BT ekipleri birincil veya ikincil konumlara fiziksel erişim elde etmek için mücadele ettiğinden ve büyük ağ performansı darboğazları ile karşılaştığından, etkilenmeyen alanlarda klasik veri yedekleme/kopyalama ve ikincil veri merkezlerine yük devretmeye dayalı BT dayanıklılık planları uygulanamaz hale geldi” diyor. “Bu çaba, güçlü ağ ara bağlantı seçeneklerine sahip ortak yerleşim tabanlı tesislerin kullanımında keskin bir artışı tetikledi.”

Şirketler, veri merkezi dayanıklılığına yönelik pandemi öncesi yaklaşımları hızla yeniden yapılandırmak ve büyük ölçüde taktiksel yanıtları uygulamaya koymak zorunda kaldı. IDC, bir sonraki adımın gerçek dijital esnekliği uygulamak olduğunu öne sürüyor. Bu, önceki iki büyük ölçüde ayrı dayanıklılık planlama alanını uyumlu hale getirmeye dayanır:

  1. İş Kolu liderleri daha çok İş Dayanıklılığı veya ‘bir kuruluşun iş kesintilerine yanıt verme, iş operasyonlarını zamanında eski haline getirme ve temel amaç duygusunu sürdürme yeteneği’ne odaklanmıştır.
  2. Teknoloji liderleri için her şey, bir kuruluşun BT sistemlerinde ciddi kesintiler yoluyla ve ötesinde kabul edilebilir hizmet düzeylerini sürdürme becerisi hakkındaki BT dayanıklılığıyla ilgiliydi.

Önceki Okunması Gereken Araştırma blogumuzda ele alındığı gibi IDC, yalnızca bu pandemi için değil, aynı zamanda gelecekteki tehditler için dijital dayanıklılık konusunda düşünmekte yalnız değildir; endeksi farklı kılan şey, kaydedilen ilerlemeyi ölçmeye çalışmasıdır. IDC'nin Müşteri Öngörüleri ve Analizleri grubunda başkan yardımcısı Stephen Minton, “Organizasyonlar, gelecekteki iş kesintilerine hazırlanmak için sadece yanıt vermenin aksine hızla adapte olmalarını sağlayacak planlara ihtiyaç duymaktadır” dedi.

Sadece Yanıt Vermeyin - Uyum Sağlayın

Ali uyum sağlamak yerine sadece yanıt vermiş olsaydı, Rumble in the Jungle oldukça farklı bir şekilde sona erebilirdi. Peki organizasyonlar hangi belirli dijital dayanıklılık stratejilerini benimsemelidir? IDC'ye göre indeks, teknoloji yatırımlarının değişen koşullara bağlı olarak zaman içinde nasıl değişeceğini izler. Bu yatırımlar üç farklı kategoriye ayrılır ve halihazırda bu farklı yaklaşımları benimseyen firmalar aşağıdaki üç farklı kanıta sahiptir:

  • Temel Yatırımlar: VUCA pazarı karşısında iş faaliyetlerini sürdürmeye odaklanmak. Siemens yakın zamanda, gelecek garantili dijital iş yerleri için güvenli bir işe dönüş oluşturmak amacıyla Temmuz ayından Ekim 2020'ye kadar 600 tesis genelinde bir ‘bağlantılı iş yeri deneyimi çözümü’ uyguladı.
  • Adaptasyon Yatırımları: Değişen koşullardan yararlanmak için hızlı hareket etmek. L’Oreal, yeni bir abonelik modelinin bir parçası olarak güzellik koçluğu ve ‘hizmet olarak güzellik’ sunmak için canlı yayın videolarını piyasaya sürdü.
  • Hızlandırma Yatırımları: Yeni yetenekler oluşturmak, yeni pazar fırsatları yakalamak ve büyümeyi desteklemek için yatırım yapmak. BMW, sürdürülebilirlikle operasyonlarını yeniden tanımlamak için cesur bir girişim başlattı. Bu, belirli karbon emisyonu azaltma hedefleriyle tedarik zincirinin, üretimin ve ürünün kendisinin (yani arabanın) ötesine geçer, ancak aynı zamanda operasyonel verimlilik kazançları da beklenir.

Muhammed Ali'nin Parkinson ile nihai mücadelesi de dahil olmak üzere daha fazla rakiple karşılaşması gibi, organizasyonlarının karşı karşıya kalacağı en son büyük yıkıcı olayın şu anki pandemi olmayacağı açıktır. Ama farklı bir ‘dijital dayanıklılık’ stratejisine geçiş yapmanın, daha fazla işletme için işlerinde ‘en iyi’ olmak amacıyla iplere yaslanmak anlamına geleceğini umarız.

Dijital Dayanıklılık,Vertiv EMEA kanal zirvesinde Karsten Winther: Vertiv EMEA Satış Başkan Yardımcısı ve Margarete McGrath: Dell EMEA Dijital Faaliyetlerden Sorumlu Başkan tarafından ele alınan konulardan biriydi.

İlgili Makaleler

İŞ ORTAKLARI
Genel Bakış
İş Ortağı Oturumu Aç

Dil ve Lokasyon