Sorry, this page isn't available for your location.

The page you're viewing is for Turkish (EMEA) region.

Bir Vertiv üreticisinin temsilcisiyle çalışmak, karmaşık tasarımların benzersiz ihtiyaçlarınıza göre yapılandırılmasını sağlar. Büyük bir projede teknik rehberlik isteyen bir kuruluşsanız, Vertiv ihtiyacınız olan desteği sağlayabilir.

Daha Fazla Bilgi

Birçok müşteri, BT uygulamaları için Vertiv ürünlerini satın almak üzere bir Vertiv bayi iş ortağıyla birlikte çalışır. İş ortakları kapsamlı eğitim ve deneyime sahiptir ve Vertiv ürünleriyle tüm IT ve altyapı çözümlerini belirlemek, satmak ve desteklemek için benzersiz bir konuma sahiptir.

Bir Bayi Bulun

Neye ihtiyacınız olduğunu zaten biliyor musunuz? Online satın alma ve gönderim kolaylığı mı istiyorsunuz? Belirli kategorilerden Vertiv ürünleri online bir bayi aracılığıyla satın alınabilir.


Online Bayi Bulun

Ürün seçiminde yardıma mı ihtiyacınız var? Sizin için doğru olan çözüme ulaşmanıza yardımcı olacak son derece kalifiye bir Vertiv Uzmanı ile konuşun.



Bir Vertiv Uzmanı ile İletişime Geçin

Sorry, this page isn't available for your location.

The page you're viewing is for Turkish (EMEA) region.

Veri Merkezinizden Gelen Gelirleri En Üst Düzeye Çıkarmak için KGK Akü Yedeğini Kullanma

Vertiv kısa bir süre önce, serinin ilki olan “Şebeke Etkileşimli KGK ile Veri Merkezi Enerji Depolama Sisteminizden Gelirleri En Üst Düzeye Çıkarma” ile veri merkezi sektöründe uzmanlaşan danışman mühendislere yönelik yeni Engineers’ Frontier web yayını serisini tanıttı. Vertiv’in Kıdemli Uygulama Mühendisi Russell Bulley ve İş Geliştirme Müdürü Marinella Massacesi, ilkeleri veri merkezi operatörünün enerji tasarrufu, maliyeti en aza indirme ve hatta depolanan enerjiden ek gelir elde etme hedeflerine sıkı bir şekilde uygulayarak enerji arbitrajını kolaylaştırdı.

Eski KGK Akü Depolama Fırsatları

Güç üretimi endüstrisi frekansa göre yönetilir. Güç sistemindeki frekans, enerji arzı ve talebi arasındaki dengeyi gösterir. Frekans dengesi genellikle, elektrik kaynağının güvenliğini sağlamak için ek yedek güç sağlayan bir enerji döner rezervi (buhar türbini) aracılığıyla sağlanır. Ancak geleneksel yedek güç rezervleri kömürden uzaklaşma nedeniyle aşamalı olarak devre dışı bırakılmaktadır ve frekansı belirtilen sınırlar dahilinde tutmak için yeterli yanıt sağlayamayabilir. Hızlı tepki veren frekans sınırlaması sağlayan dengeleme hizmetleri, şebekeyi desteklemeye yardımcı olabilir. Hızlı frekans yanıtı birkaç milisaniyeden yaklaşık 10 saniyeye, birincil yanıt birkaç saniyeden 30 saniyeye ve ikincil yanıt 30 saniyeden 30 dakikaya kadardır.

Gücün tek bir yönde ilerlediği eski KGK sistemlerinin sahipleri, enerji tasarrufları veya gelir sistemlerinden yine de yararlanabilir. Veri merkezlerinin çoğu, tasarım kapasitesine yüklenmez. Aslında, bazıları tasarım kapasitesinin %20’si kadar bir oranda çalışır; yani aküler %80 oranında yedek kapasiteye sahiptir. Bu web yayınında Bulley, yüke güç sağlamak için KGK’yı aküye geçirmenin şebeke için enerjiyi nasıl serbest bırakabileceğini ve eski KGK sistemleri için nasıl başka enerji tasarrufu fırsatları yaratabileceğini inceliyor.

Hızlı Frekans Yanıtı ve Talep Yönetimi için Şebeke Dengeleme Hizmetleri

Modern invertörler ve redresörler iki yönlü olabilir; bu da akımın KGK işletim maliyetini tamamlayan gelir kazancı da dahil olmak üzere başka amaçlar için kullanılabileceği anlamına gelir. Talep yönetimi (veya tepe noktası optimizasyonu), düşük talep zamanlarında enerjinin depolamaya (aküye) beslenmesi ve yüksek talep sırasında depolanan enerjinin kullanılması anlamına gelir. Şebeke hizmetleriyle bir KGK’yi çalıştıran veri merkezleri, frekans değişikliklerine hızlı bir yanıt verebilir ve kritik yük için sürekli çalışma süresini korurken bina sahipleri için değer yaratma fırsatı sunar.

Tipik veri merkezi uygulamalarında, yedek aküler çoğu zaman kullanılmaz, yalnızca şebeke arızası durumunda gereklidir. Bu, operatörlerin KGK akü depolama ve KGK’yi yardımcı servisler pazarı için birincil veya ikincil rezervler olarak sunmalarına veya tesis yüklerini dengelemelerine olanak tanır. Daha büyük operatörler doğrudan sistem operatörüne teklif verebilir. Bu da şebeke hizmetlerinden elde edilen gelirlerden tamamen faydalanmalarına olanak tanır ancak bu durumda modelin risklerini, karmaşıklıklarını ve sözleşme yükümlülüklerini de üstlenmeleri gerekir. Operatörler, yatırımı tamamen veya kısmen finanse etmek ve gelirlerden yararlanmak için bir “toplayıcı” da kullanabilir.

KGK Akü Boyutlandırması ve Uyumluluğu

En kârlı servisler, aşırı ve düşük frekans tespitine yanıt olarak 500 milisaniye ile bir saniye arasında reaksiyon süresi gerektiren hızlı frekans yanıtı ile ilişkilidir. Dinamik şebeke desteği işlevleri hem valf ayarlı kurşun asit (VRLA) hem de lityum-iyon aküler ile uyumlu olsa da lityum-iyon aküler (LIB) uzun döngü ömürleri, yüksek verimlilikleri ve enerji yoğunlukları ve akü yönetim sistemi üzerinden izlenebilme ve kontrol edilebilmeleri dolayısıyla şebeke desteği uygulamaları için tercih edilir.

Dinamik Şebeke Destekli Vertiv™ Liebert® EXL S1

Dinamik Şebeke Destek özelliğine sahip Vertiv™ Liebert® EXL S1 KGK, enerji yoğun endüstrilerin KGK ve aküleri proaktif bir şekilde kullanmasını sağlar. Bu üniteler, halihazırda mevcut olan ve çoğu zaman kullanılmayan KGK akü depolamasının kullanımını en üst düzeye çıkararak operatörlerin kazanç elde etmesine ve maliyetleri azaltmasına yardımcı olur. Buna “üreten tüketim” adı verilmiştir. Şebeke desteğine sahip bir KGK, özellikle veri merkezlerinde şebeke dengeleme hizmetleri sunmak için optimum çözümdür. Vertiv, her zaman kritik yükü desteklerken hem son kullanıcıya hem de toplayıcı veya enerji servisi sağlayıcıya tam entegre çözümü (harici kontrol ünitesi ve enerji depolamaya sahip şebeke etkileşimli KGK) sağlayabilir.

Bu web yayınına ek olarak, Vertiv’in “Şebeke Etkileşimli KGK ile Veri Merkezi Enerji Depolama Sisteminizden Gelirleri En Üst Düzeye Çıkarma” başlıklı tanıtım yazısını okuyarak daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

Engineers’ Frontier web seminerlerinin tüm yelpazesini görüntülemek için web sitemizi ziyaret edin ve Vertiv LinkedIn danışman mühendis topluluğuna ve iş ortaklarına hemen katılın.

İlgili Makaleler

İŞ ORTAKLARI
Genel Bakış
İş Ortağı Oturumu Aç

Dil ve Lokasyon