The page you're viewing is for Turkish (EMEA) region.

Bir Vertiv üreticisinin temsilcisiyle çalışmak, karmaşık tasarımların benzersiz ihtiyaçlarınıza göre yapılandırılmasını sağlar. Büyük bir projede teknik rehberlik isteyen bir kuruluşsanız, Vertiv ihtiyacınız olan desteği sağlayabilir.

Daha Fazla Bilgi

Birçok müşteri, BT uygulamaları için Vertiv ürünlerini satın almak üzere bir Vertiv bayi iş ortağıyla birlikte çalışır. İş ortakları kapsamlı eğitim ve deneyime sahiptir ve Vertiv ürünleriyle tüm IT ve altyapı çözümlerini belirlemek, satmak ve desteklemek için benzersiz bir konuma sahiptir.

Bir Bayi Bulun

Neye ihtiyacınız olduğunu zaten biliyor musunuz? Online satın alma ve gönderim kolaylığı mı istiyorsunuz? Belirli kategorilerden Vertiv ürünleri online bir bayi aracılığıyla satın alınabilir.


Online Bayi Bulun

Ürün seçiminde yardıma mı ihtiyacınız var? Sizin için doğru olan çözüme ulaşmanıza yardımcı olacak son derece kalifiye bir Vertiv Uzmanı ile konuşun.



Bir Vertiv Uzmanı ile İletişime Geçin

The page you're viewing is for Turkish (EMEA) region.

Ağ Edge’in Gerçek Müşterileri Kimler?

Bugünün veri merkezlerinin artan uç nokta bilişim kabiliyetlerinin çoğundan kimin faydalandığını merak ediyor musunuz?

Sıklıkla çocuklarımın X-Box oynarken, aynı anda tabletlerinden oyun ipuçları için YouTube içeriğini izlediğini ve aynı zamanda facetime üzerinden oyundan arkadaşlarıyla çevrim içi konuştuğunu görüyorum. İçerik ve bağlantı bu yaşta zaten beklenen normlar.

Netflix, YouTube, Google ve Amazon gibi uygulamalar yoluyla üstel bir büyüme hızında veri tüketmeye devam ettiğimiz ve otonom araçların ortaya çıkması amacıyla hızlandığımız için, ağ uç noktasında hızlı ve yerel veri işleme gereksinimi artmaya devam ediyor.

Mobil cihazlarda büyük miktarlarda uç nokta bilişim verisi tüketilmektedir. Mobil internet trafiğinin 2021 yılı itibariyle 4 kat artması öngörülmektedir video yayını ve çevrim içi oyun trafiğinde 5 kat artış öngörülmektedir.

YouTube Nesli ‘C Nesli’ bu yakın vadeli ağ uç noktası büyümesini yönlendirmektedir.

C Nesli, YouTube’un hiçbir şekilde çekirdek kitlesi olmayan, Y neslinin %80’i tarafından meydana getirilmiştir. C Nesli, yaratılış, küratörlük, bağlantı ve topluluk hakkında derinden önem veren insanları tanımlamak için kullanılan bir düşünce yapısıdır, tüketici kültüründe yeni ve güçlü bir itici güçtür. Michael Tobin OBE kitabında C Nesli hakkında şunları söylemiştir: Yaşa, Sev, Çalış, Başarılı Ol:“ C Nesli, yaşa göre değil, davranışa göre tanımlanmaktadır. Çevrim içi çalışmadığında, alışveriş yapmadığında veya bankacılık işlemleri yapmadıklarında, sosyal medyada olurlar. C Nesli, kuruluşunuzu web sitesi ve Twitter, Facebook ve Instagram sayfalarına göre yargılayacaktır.”

C Neslindekiler, trend öncüsüdürler, sosyal ağları tanımlarlar ve sosyal ağa sürekli bağlıdırlar. YouTube ve Netflix, eğlence için yaşam alanlarıdır; yayın içeriği tüketimi anlayışlarında istek video yerleşiktir.

Sosyal ağlar, çevrim içi alışveriş ve sürekli bağlanabilirlik

C Neslinin neredeyse 10’da 9’unda sosyal medya profili bulunmaktadır; bunlardan üçte ikisi profillerini günlük olarak güncellemektedir ve kendi fotoğraf ve videolarını sosyal ağlarına yüklemektedir. Çoğunluk, satın alma kararlarında akran onayı için sosyal ağları da kullanacaktır - yalnızca ABD'de 500 milyar dolarlık bir harcamaya sebep olan bir etkiyle sonuçlanacaktır. Bağlanabilirliğe gelince, C Neslinin %90’dan fazlası yanlarında cep telefonlarıyla uyumaktadır.

Uç nokta bilişim verisinin değişen yönü ve hacmi

Günümüzde tüm veri trafiğinin %80 ila %90’ı ağ uç noktasından tüketiciye giden verilerden oluşmaktadır, veriler tüketim taleplerini karşılamaktadır. Yakında bu dinamik veriler bir araya geldiğinde değişecek. Daha dengeli bir 50/50 karşıya yükleme/indirme bölümü, yalnızca tüketici değil, bir uç nokta verisi içinde anında işlem için ilk önce tanımlanması ve filtrelenmesi/taranması gereken veri miktarlarını gönderen Nesneler (AI, Nesnelerin İnterneti, Uçaklar, Trenler, Otomobiller, Bisikletler, Kişiler vb.) ile sonuçlanacaktır. Gerektiği gibi, bu verilerin bir üst kümesi ana veri merkezinde daha karmaşık doğrulama ve analitik işlemler için daha ileriye yönlendirilecektir.

Değişen ağ uç noktası, birçok açıdan kritik öneme sahip olacaktır ve Vertiv’in Dört Uç Nokta Veri Kullanım Tipi olarak tanımladığı Veri Yoğunluklu, İnsan Kaynaklı Gecikmeye Yoğunluklu, Makineden Makineye Gecikmeye Yoğunluklu ve Hayati Önem Taşıyan kullanım tipleriyle desteklemek için tasarlanıp inşa edilmesi gerekmektedir.

Ağ uç noktası nedir?

Son birkaç yılda “edge bilişim” BT alanında hakkında en çok konuşulan eğilimlerden biri haline gelmiştir ve bunun haklı bir nedeni vardır. Grand Valley Research, 2018 ve 2025 yılları arasında edge bilişim için yıllık bileşik büyüme oranının (CAGR) %41 olacağını tahmin etmektedir. Hemen hemen tüm sektörler, merkezi BT altyapıları (ana) üzerinden kullanıcıları desteklemenin ve teknoloji üretmenin getirdiği kısıtlamaların farkına varmıştır ve depolama ve bilişim bileşenlerini kullanıcılara ve cihazlara yaklaştırmaktadır. Bu değişim, cihazlar ve insanlar arasında artan bağlantı oranı ve üretilip tüketilen yüksek veri hacmi nedeniyle gerekli hale gelmiştir.

Ağ uç noktaları ortaya çıktıkça, dikkatimizi uç nokta işleminin gerçek müşterisinin kim olacağına çevirmemiz çok büyük bir öneme sahip olacak. Yalnızca ağ uç noktasının temelini oluşturan kuruluşlara değil, uç noktanın kurulma nedeni olan verilerin tüketicilerine odaklanmamız gerekecektir. Uç noktanın ‘kazananları’ müşteri deneyimi seviyesinde hız kazananları olacaktır.

Üretilen herhangi bir şey gibi, uç nokta BT altyapısı, nihai ürünü teslim etmek amacıyla dahil olan çok sayıda taraflara sahip bir tedarik zinciri gerektirmektedir . Ağ uç noktası ile, verilerle ve kişisel faydalar / iş faydaları / finansal değişim ile, nihai ürünü mümkün kılmaktadır. Bununla birlikte, uç noktayı güçlendiren enerji şirketlerinden, fiziksel olarak uç nokta veri merkezlerini oluşturan şirketlere ve, uç nokta bilişimi mümkün kılmak için gerekli bileşenleri sağlayan organizasyonlara kadar her şeyi içeren uzun bir tedarik zinciri bulunmaktadır.

Bu yüzden, biz bu ihtiyaçları desteklemek için inşa etmeye devam ederken, BT altyapısının gelecekteki ihtiyaçları desteklemek için nasıl gelişmesi gerekiyor?

Gelecekteki BT altyapısı gereksinimleri tüketimin ötesine geçecek. Günümüzün ağ uç noktası, veri tüketimi ve paylaşımı için bir araç sunmaktadır; yarının uç noktası, veri üretme, karar alma, karmaşık doğrulama ve analitik açısından çok daha fazlasını sağlaması gerekecektir.

Veri transferinin coğrafi profilini de göz önünde bulundurarak, gerçekleşen veri işlem türlerini desteklemek için uç nokta BT altyapısını oluşturmak gerekecektir. Uç nokta bilişim gereksinimleri, küresel / bölgesel dağıtımlar için farklı olacak; sizin uç noktanız bir perakende satış ortamı mı, telekomünikasyon mu veya kampüs tarzı dağıtım için mi olacak?

Müşteri deneyimini desteklemek için gerekli düşük gecikmeli, esnek, yedek uç nokta veri merkezlerini sağlama yeteneği başarı için kritik öneme sahip olacaktır. Tüm uç nokta bilişim gereksinimlerinizi karşılayan özel bir global saha servis organizasyonuyla doğru ortağa sahip olmak çok önemlidir.

Gelecek ne getirecek?

Bugün, çocuklarımın uç nokta kullanımları beni geride bırakıyor; çok miktarda veri tüketiyorlar ve gençlik yıllarında ilerlerken sosyal medyayı kullanmalarıyla daha da fazla veri yaratacaklarından eminim. Bu gelişmeyi izlemekle ilgileneceğim ve muhtemelen gerçekleşmeyecek ama, kendi veri tabanımın hiç aşıp aşmayacağını veya onlarınkine yaklaşıp yaklaşamayacağını merak ediyorum.

İlgili Makaleler

İŞ ORTAKLARI
Genel Bakış
İş Ortağı Oturumu Aç

Dil ve Lokasyon