Sorry, this page isn't available for your location.

The page you're viewing is for Turkish (EMEA) region.

Bir Vertiv üreticisinin temsilcisiyle çalışmak, karmaşık tasarımların benzersiz ihtiyaçlarınıza göre yapılandırılmasını sağlar. Büyük bir projede teknik rehberlik isteyen bir kuruluşsanız, Vertiv ihtiyacınız olan desteği sağlayabilir.

Daha Fazla Bilgi

Birçok müşteri, BT uygulamaları için Vertiv ürünlerini satın almak üzere bir Vertiv bayi iş ortağıyla birlikte çalışır. İş ortakları kapsamlı eğitim ve deneyime sahiptir ve Vertiv ürünleriyle tüm IT ve altyapı çözümlerini belirlemek, satmak ve desteklemek için benzersiz bir konuma sahiptir.

Bir Bayi Bulun

Neye ihtiyacınız olduğunu zaten biliyor musunuz? Online satın alma ve gönderim kolaylığı mı istiyorsunuz? Belirli kategorilerden Vertiv ürünleri online bir bayi aracılığıyla satın alınabilir.

Online Bayi Bulun

Ürün seçiminde yardıma mı ihtiyacınız var? Sizin için doğru olan çözüme ulaşmanıza yardımcı olacak son derece kalifiye bir Vertiv Uzmanı ile konuşun.

Bir Vertiv Uzmanı ile İletişime Geçin

Sorry, this page isn't available for your location.

The page you're viewing is for Turkish (EMEA) region.

Lityum iyon aküler değiştirme sıklığını, kapladığı alanı ve Toplam Sahip Olma Maliyetini azaltabilir

İstanbul, Türkiye [Ekim, 2017] - Daha önce Emerson Network Power olarak bilinen Vertiv, portföyündeki birçok Liebert® Kesintisiz Güç Kaynağı (KGK) sistemi için yeni bir enerji depolama çözümünün kullanıma sunulduğunu duyurdu: Lityum İyon Aküler. KGK uygulamaları için özel olarak tasarlanan Llityum İyon Aküler, geleneksel valf regüleli kurşun asidi (VRLA) akülerden daha küçük, hafif ve dayanıklıdır. Bununla birlikte bu gelişmiş akü teknolojilerinin avantajlarından yararlanmak isteyen kuruluşlar için bir alternatif sunar.

Avrupa, Orta Doğu ve Afrika’da (EMEA) kullanıma sunulan lityum iyon çözümler, eksiksiz bir şekilde test edilmiştir. Liebert EXL S1 ve Liebert Trinergy Cube ile uyumludur. Vertiv mühendisleri de bu çözümleri üç fazlı KGK portföyünün tamamında kullanıma sunmaya çalışmaktadır.

Vertiv’in EMEA AC Gücü Ürün Pazarlama Müdürü olan Giovanni Zanei, “Lityum İyon Aküler, veri merkezi alanında yeni bir kavram olarak görülebilir. Ancak biz Vertiv’de, tüm dünyaya uzun süredir Lityum iyon aküler içeren KGK çözümleri sunuyoruz. Müşterilerimiz, Lityum iyon akü teknolojilerinin avantajlarını giderek daha fazla benimsiyor. Bu alandaki deneyimlerimiz, farklı çalışma ortamlarında ve uygulamalarda test edilen ve en yüksek kalite standartlarını karşılayan çok çeşitli seçenekler sunabileceğimizi ortaya koydu,” diyor.

Lityum iyon aküler, uzun süredir tüketici elektroniği alanında yaygın bir şekilde kullanılıyor. Cep telefonları, dizüstü bilgisayarlar ve tabletler için kompakt, hafif ve dayanıklı bir enerji depolama çözümü sunuyor. Yakın geçmişte bu özellikler otomobil, uçak ve özellikle de veri merkezi teknolojilerinde de kullanılmaya başlandı. EMEA bölgesinde yürütülen en son projelerde, Vertiv sekiz Lityum iyon akü dizesine sahip iki adet 800 kVA Liebert Trinergy Cube KGK yapılandırdı. Avrupa’da bulunan ve dünyanın öncü moda şirketlerinden biri için tasarlanmış bu sistem, büyüyen veri merkezi kapasitelerine uyum sağlamak için 2,4 MW’ye kadar kolayca ölçeklendirilebilir.

Lityum iyon aküler yeni, uyarlanmış veya modüler yapılar için kullanılabilir ve önemli avantajlar sunar. Lityum iyon aküler, VRLA akülerine göre yüzde 70 daha küçük ve önemli ölçüde daha hafiftir. Böylece, akü kabinlerinin kapladığı alan büyük ölçüde azaltılır ve bazı durumlarda sıra bazlı akü depolaması sağlanır. Ayrıca Lityum iyon aküler, VRLA’ya göre daha yüksek çalışma sıcaklıklarına dayanıklıdır ve böylece akü soğutma maliyetlerini azaltır.

Belki de en önemlisi, Lityum iyon piller kimyasal yapısına ve kullanıma bağlı olarak VRLA’dan üç kat daha uzun süre kullanılabilir. Çoğu durumda, lityum iyon akü bir kez bile değiştirilmeden önce VRLA akülerinin birkaç kez değiştirilmesi gerekir. KGK aküleriyle ilgili en maliyetli ve sıkıntılı konunun değiştirme olduğu düşünüldüğünde bu avantaj ön plana çıkmaktadır. On yıllık bir kullanım süresi göz önünde bulundurularak Lityum iyon aküler VRLA aküleriyle karşılaştırıldığında sermaye giderleri için yaklaşık yüzde 40 tasarruf sağlanır.

451 Research’te Veri Merkezi Teknolojileri ve Ekonomik BT için Araştırma Müdürü olan Rhonda Ascierto, “Vertiv, iş ortakları aracılığıyla kapsamlı bir şekilde test edilmiş Lityum iyon akülere sahip KGK sistemleri sunarak zaten geniş olan veri merkezi güç çözümü portföyünü daha da büyütüyor. Bu kombinasyon, firmaların giderek daha ekonomik hâle gelen bu teknolojiyi KGK sistemlerinde kullanmasına imkan tanıyor. Geleneksel kurşun asidi akülerden çok daha uzun süre güvenilir performans ve koruma sağlıyor. Üstelik kritik veri merkezi operasyonlarının korunmasına da yardımcı oluyor,” şeklinde konuştu.

Vertiv portföyünde yapılan bu yenilik, Frost & Sullivan Ödülleri 2017’nin de ortaya koyduğu gibi kalite, işlevsellik ve performans değeriyle ilgili farklı ihtiyaçları karşılamak için gösterilen kararlığı gözler önüne seriyor.

Vertiv’in lityum iyon aküleri ve Liebert KGK sistemleri hakkında daha fazla bilgi için www.VertivCo.com/Lityum-iyon adresini ziyaret edin.

Vertiv hakkında
Vertiv veri merkezleri, iletişim ağları ve ticari ve endüstriyel tesisler için önemli uygulamalar sağlayan kritik altyapılar tasarlar, uygular ve bunlar için servis hizmeti verir. Daha önce Emerson Network Power olarak bilinen Vertiv, ASCO®, Chloride®, Liebert®, NetSure™ ve Trellis™ markalarını içeren güç, ısı ve altyapı yönetimi çözümleri portföyüyle günümüzün büyüyen mobil ve bulut bilişim pazarlarına destek verir. 2016 mali yılındaki satış rakamları 4,4 milyar doları bulmuştur. Daha fazla bilgi için VertivCo.com adresini ziyaret edin.

Yiğit Emre Güney
T ++90 216 586 79 74