The page you're viewing is for Turkish (EMEA) region.

Bir Vertiv üreticisinin temsilcisiyle çalışmak, karmaşık tasarımların benzersiz ihtiyaçlarınıza göre yapılandırılmasını sağlar. Büyük bir projede teknik rehberlik isteyen bir kuruluşsanız, Vertiv ihtiyacınız olan desteği sağlayabilir.

Daha Fazla Bilgi

Birçok müşteri, BT uygulamaları için Vertiv ürünlerini satın almak üzere bir Vertiv bayi iş ortağıyla birlikte çalışır. İş ortakları kapsamlı eğitim ve deneyime sahiptir ve Vertiv ürünleriyle tüm IT ve altyapı çözümlerini belirlemek, satmak ve desteklemek için benzersiz bir konuma sahiptir.

Bir Bayi Bulun

Neye ihtiyacınız olduğunu zaten biliyor musunuz? Online satın alma ve gönderim kolaylığı mı istiyorsunuz? Belirli kategorilerden Vertiv ürünleri online bir bayi aracılığıyla satın alınabilir.

Online Bayi Bulun

Ürün seçiminde yardıma mı ihtiyacınız var? Sizin için doğru olan çözüme ulaşmanıza yardımcı olacak son derece kalifiye bir Vertiv Uzmanı ile konuşun.

Bir Vertiv Uzmanı ile İletişime Geçin

The page you're viewing is for Turkish (EMEA) region.

Vertiv, 2019’un İlk Beş Veri Merkezi Trendini Belirliyor: Uç Nokta (Edge), Değişimi Yönlendirecek

Aralık 04, 2018

Vertiv uzmanları, nesnelerin interneti (IoT) ile 5G hizmetinde uç noktanın kendi kendine yetmesini ve kendi kendini iyileştirmesini öngörüyor

İstanbul, Türkiye [04 Aralık 2018] – Takvimler 2019 yılını gösterdiğinde ağ uç noktası, işlemleri kolaylaştırmak, uzaktan yönetimi ve hizmeti mümkün kılmak, genişleyen beceri boşluğunu köprülemek için tasarlanan artırılmış anlayışa odaklı faaliyetiyle, veri merkezi alanında inovasyonun merkez üssü olmaya devam ediyor. Uç noktanın artan karmaşıklılığı, dünyanın dört bir yanındaki Vertiv uzmanları tarafından belirlenen, 2019’da takip edilecek veri merkezi trendleri arasında yer almaktadır.

Vertiv İcra Kurulu Başkanı (CEO) Rob Jonson şunları söyledi: “Günümüzün uç noktası, veri merkezi, ağ operasyonları ve önemli tüketici hizmetlerinin teslimatında kritik bir rol oynar. Bu, bilişim ve veri yönetimi hakkında düşünme şeklimizin geniş kapsamlı ve köklü bir değişimidir. 2019’da veri merkezi alanındaki faaliyetlerin doğrudan uç noktada inovasyona odaklanacak olması bir sürpriz olmamalı.”

1. Uç Noktayı Kolaylaştırmak: Ağın daha akıllı, daha basit, daha kendi kendine yeten uç noktası, , Nesnelerin İnterneti (IoT) ve 5G ağlarının öne çıkanları dahil olmak üzere, güçlü, düşük gecikme süresine sahipbilişimi yürütmek için son kullanıcıya daha yakın, sektör ve tüketici trendleri ile daha kapsamlı birleşiyor.

Pek çok işletme için uç nokta, dijital ekosistemlerinin en vazgeçilmez parçası haline gelmiştir. Bulut tabanlı analiz ile birlikte çalışan makine öğrenmesi kabiliyetlerine sahip akıllı altyapı sistemleri, uç nokta bilişim ve uç nokta hizmetler hakkında düşünme şeklimizi temelden değiştirmektedir. Bu da, sınırlı aktif yönetim, geliştirilmiş görünürlük ve kendi kendini iyileştirme kabiliyetleri ile daha sağlam ve etkili ağ uç noktası ile sonuçlanacaktır.

İş ve toplumun neredeyse her yönü, yaşam kalitesini iyileştirmek ve daha bağlantılı ve rekabetçi hale gelmek için uç nokta bilişim hesaplamalarına bel bağlamaya başlıyor. Amerika Kıtası Başkanı John Hewitt, “Müşterilerimiz ve onların müşterileri için hesaplama ve servisin sürekliliği çok önemlidir” dedi. “Uç nokta alandaki yenilik, hızlı bir şekilde yerleştirilen, ölçeklendirilebilir altyapıyla; akıllı, uzaktan yönetilen çözümlerle; ve SLA'ların gereksinimlerini karşılamak üzere zaten genişlemekte olan BT kaynakları için avantajlı hesaplamayı sürdürülebilir kılan yaşam döngüsü hizmetleriyle kullanılabilirlik zorluklarının ele alınması anlamına gelmektedir.”

2. İş Gücü Devrimi:
Veri merkezi ve uç nokta gelişiminin gerisinde kalıp yaşlanarak emeklilik ve eğitim programlarında geri kalmaya dönüşen bir işgücü, dünya üzerindeki veri merkezleri için istihdam zorlukları meydana getirmektedir. Bu durum, 2019 yılında eş zamanlı eylemleri tetikleyecek. Organizasyonlar, öncelikle, veri merkezi çalışanlarını işe alma yöntemlerini değiştirerek, uç noktaya doğru bir bakış ile geleneksel eğitim programlarından daha çevik ve işe özgü talimatlara doğru taşımaya başlayacak. Şirket bünyesinde daha fazla sayıda eğitim gerçekleştirilecek. Ve ikinci olarak, işletmeler, işlemleri kolaylaştırmak, kurumsal bilgiyi korumak , daha öngörülü ve verimli servis ve bakımı mümkün kılmak için akıllı sistemlere ve makine öğrenmesine geçecek.

3. Daha Akıllı, Daha Verimli KGK Sistemleri:
Yeni akü alternatifleri, KGK sistemlerinin şebekeyle çok daha iyi etkileşime sahip olması ve daha geniş çapta benimsenmesi için fırsatlar sunacak. Bu, kısa vadede, yük yönetimi ve tepe noktası optimizasyonu özelliklerinde ortaya çıkacak. Sonuç olarak, şebekenin, elektrik şebekesini işletmesine yardımcı olmak için KGK sistemlerinde depolanmış enerjinin bir kısmını kullanan kuruluşlar göreceğiz. Tüm bu enerjinin statik depolanması, uzun zamandır gerçekleşmesi beklenen bir gelir sağlayıcı olarak görülmekteydi. Ana akım uygulamalarına daha da yaklaşıyoruz.

4. Normalleşmenin Peşinde: Veri merkezi, modüler ve prefabrik tasarım çağında bile, tam teşekküllü ekipman standardizasyonu beklemek için çok karmaşıktır. Ancak, iki tarafa da ilgi vardır: birincisi, ekipman bileşenlerinin standardizasyonu ve veri merkezlerinin inşası genelinde normalizasyon. İkincisi, sistemleri basit ve maliyetleri düşük tutmak için bölgesel farklılıklarla tutarlı mimari ve ekipman türlerinin kullanılmasında açığa çıkmaktadır. Her iki durumda amaç, ekipman maliyetlerini azaltmak, teslimat ve yerleştirme sürelerini kısaltmak ve servis ve bakım işlerini kolaylaştırmaktır.

5. Yüksek Güçlü İşlemciler ve Gelişmiş Soğutma: Yüz tanıma veya gelişmiş veri analizi gibi ileri düzey uygulamaları çalıştırmak için işlemci kullanım oranları arttıkça, yüksek güçlü işlemciler, ısı yönetimi için yenilikçi yaklaşımlara ihtiyaç duymaktadır. Çipte doğrudan sıvı soğutma (işlemci veya diğer bileşenlerin ısı dağıtımı için kısmen veya tamamen sıvıya daldırılması anlamına gelir) uygulanabilir bir çözüm haline gelmektedir. En yaygın olarak yüksek performanslı bilişim yapılandırmalarında kullanılmasına rağmen, sağladığı faydalar (daha iyi sunucu performansı, yüksek yoğunluklarda gelişmiş verimlilik ve azalan soğutma masrafları gibi) ilave değerlendirmeyi haklı çıkarmaktadır. Isı yönetimindeki bir başka yenilik alanı da, geleneksel soğuk sulu sisteme göre giderek daha popüler bir alternatif olan ekstrem su içermeyen soğutmadır

Bu trendler veya Vertiv’in veri merkezi çözümleri hakkında daha fazla bilgi almak lütfen ziyaret edin: VertivCo.com.

Vertiv Hakkında
Vertiv, müşterilerinin hayati önem taşıyan uygulamalarının sürekli çalışmasını, optimum performans sergilemesini ve işletmenin ihtiyaçlarına göre geliştirilmesini sağlamak için donanım, yazılım, analitik ve sürekli servis imkânı sunmaktadır. Vertiv günümüz veri merkezlerinin, iletişim ağlarının ve ticari ve endüstriyel tesislerin karşı karşıya kaldığı en önemli güçlüklere buluttan ağın uç noktasına kadar uzanan bir güç, soğutma ve BT altyapısı çözümleri ve hizmetleri portföyü ile çözümler sunmaktadır. Merkezi Columbus, Ohio, ABD’de bulunan Vertiv, yaklaşık 20.000’den fazla kişiyi istihdam etmekte ve 130’dan fazla ülkede faaliyet göstermektedir. Daha fazla bilgi ve Vertiv hakkında en güncel haberler ve içerik için VertivCo.com adresini ziyaret edin.

İletişim:
Yiğit Emre Güney